به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، حمید بقایی عصر روز گذشته در گفتگو با خبرنگاران در محل استانداری زنجان، با عنوان اینکه نیمه دوم سال 84 تا پایان سال 86 بیش از پنج میلیون و500 هزار گردشگر خارجی از ایران دیدن کردند، افزود: با توجه به برنامه ریزیهای صورت گرفته در تلاش هستیم آمار ورود گردشگر به کشور را توسعه داده و بخش گردشگری را به جایگاه واقعی خود در درآمدی زایی برسانیم.
وی یادآورشد: در سال 86 بیش از دو میلیون و 250 هزار نفر گردشگر خارجی وارد ایران شده بودند که نسبت به سال 85 بیش از سه برابر افزایش داشته است.
بقایی همچنین از مصوبه ایجاد 700 منطقه نمونه گردشگری در سطح کشور خبر داد و افزود: تاکنون ۸۰منطقه به سرمایهگذاران واگذار شده و 70 منطقه نیز در دست واگذاری است.
هزار محور گردشگری برای کشور تعریف شده است
متوسط زمان توقف گردشگر در ایران را یک هفته عنوان کرد و افزود: برای آماده کردن زیرساختهای لازم جهت جذب هرچه بیشتر گردشگر، در زمان حاضر یک هزار محور گردشگری در کشور تعریف شده است.
بقایی تلاش برای معرفی اثار تاریخی و گردشگری کشور را یکی از مهمترین راهکارها برای جذب گردشگر به کشور عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر میزان ماندگار توقف گردشگر در کشور یک هفته است که می توانیم با بر نامه ریزیهای مدون و دقیق این روند را توسعه داد.
بقایی گفت: اگر هر گردشگر به میزان 200 دلار صنایع دستی از ایران خرید کرده باشد، طی مدت مورد اشاره بالغ بر یک میلیارد و 100 میلیون دلار صادرات صنایع دستی ایران توسط گردشگران انجام شده است که این آمار غیرمحسوس است و مبادی ورودی کشور ثبت نمیشود.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری سه سال گذشته همچنین هفت میلیون ایرانی به خارج از کشور سفر کرده اند، یادآور شد: ارزش صنایع دستی که این تعداد مسافر به عنوان سوغاتی برای دوستان خود به خارج از کشور برده اند، بیش از یک میلیارد و 500 میلیون دلار برآورد میشود.
بقایی با تاکید بر اینکه باید در زمینه توسعه فروش آثار صنایع دستی کشور اقدامات جدی و صورت گیرد، افزود: توسعه گردشگری و همچنین دارا بودن بازار فروش صنایع دستی رابطه تنگاتنگی با هم دارند.
وی ادامه داد: مهمترین مسئله مبتلابه صنایع دستی کشور در حال حاضر، نبود آموزشهای لازم برای فعالان در این عرصه و بازار فروش است .
بقایی ایجاد بازارچههای صنایع دستی در مراکز استانها را از جمله برنامه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای حل مشکلات این صنعت دانست و گفت: در این بازارچهها صنایع دستی به طور مستقیم از تولید به مصرف، عرضه میشود.
به گفته بقایی کشور ایران در بخشهای مختلف گردشگری و میراث فرهنگی و صنایع دستی دارای پتانسیلهای مطلوبی است که تاکید بر معرفی این آثار می تواند در راستای توسعه گردشگری کشور موثر باشد.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور تاکید کرد: مناسبسازی و ایجاد زیرساختهای گردشگری یکی از مهمترین کارهایی است که باید به آن توجه شود.
فروش صنایع دستی از مهمترین دغدغه های میراث فرهنگی است
بقایی حوزه صنایع دستی را یکی از مهمترین بخش های مورد تاکید در سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور دانست و افزود: فروش صنایع دستی و آموزش هنرهای صنایع دستی از مهمترین مشکلاتی است که سازمان در این حوزه دارد.
وی ایجاد بازارچههای صنایع دستی را یکی از برنامههای سازمان در برطرف کردن این مشکل خواند و افزود: ایجاد شهرکهای صنعتی و بازارچههای صنایع دستی از جمله اقداماتی است که میتواند در برطرف کردن مشکل فروش و آموزش صنایع دستی موثر باشد.
بقایی با اشاره به توان و ظرفیت بخش خصوصی در زمنیههای مختلف لزوم ورود هر چه بیشتر بخش خصوصی به مقوله صنایع دستی را یادآورشد و عنوان داشت: میتوان با استفاده از ظرفیتها و داشتههایی که بخش خصوصی در عرضه و آموزش صنایع دستی دارند؛ استفاده کرد.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور برگزاری نمایشگاههای مختلف در سراسر کشور برای عرضه محصولات صنایع دستی را از دیگر برنامهها عنوان کرد و افزود: اینگونه نمایشگاهها میتواند هم در جذب گردشگر و هم در زمینه عرضه صنایع دستی مفید باشد.
رسانه ها برای گرفتن سفر کارت اقدام کنند
بقایی همچنین در خصوص سفرکارت خبرنگاران نیز گفت: رسانه ها و مطبوعات باید برای گرفتن سفر کارت اقدام نمایند.
بقایی همچنین در خصوص بازدید خود از پروژه های مختلف گردشگری استان به ویژه پروژه های سفر هیئت دولت افزود: با بازدیدها و توضیحاتی که مسئولان استانی دادند این استان شرایط خوب و قابل قبولی در زمینه مصوبات ریاست جمهوری دارد.
وی وجود مردان نمکی را یکی از مهمترین داشتههای استان برای جذب گردشگر عنوان کرد و گفت: با اطلاعرسانی و تبلیغات میتوان از وجود این نعمت بزرگ در استان برای جلب توریسم استفاده کرد و برای استان درآمدزایی داشت.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور از اختصاص 400 میلیون تومان در سفر خود به تجهیز و موزه خانه ذوالفقاری خبر داد و افزود: معدن نفت زنجان موزه ذوالفقاری و مردان نمکی جزء جاذبه های استان است و باید با برنامههای مختلف از وجود مردان نمکی و سایر بناهای استان در راستای توسعه گردشگری استفاده کرد.
نظر شما